5 czerwca 2023 By admin

Jak nakarmić gości na weselu?

Poczęstunek na weselu to jedna z ważniejszych kwestii. A przede wszystkim musimy przygotować odpowiednią ilość porcji. Nie ma tu mowy o dowolności, ponieważ musimy wziąć pod uwagę, ilu gości pojawi się na takiej imprezie. Niezależnie od tego, czy planujemy duże, czy też małe wydarzenie albo mniej lub bardziej oficjalne, zawsze menu na wesele powinno być przygotowane przez specjalistów. Kluczem do sukcesu będzie wybieranie takich specjalistów, którzy mają bardzo duże doświadczenie zawodowe i przygotowują posiłki regularnie z okazji kameralnych ślubów albo dużych wesel nawet na kilkaset osób. Będziemy musieli uwzględnić tu takie oferty gastronomiczne jak przystawki, zupy i dania główne.

Jakie przystawki podaje się na weselu?

Jeżeli chodzi o przystawki, to możemy tutaj wybrać szereg różnych ofert, a propozycje mogą być rzeczywiście bardzo interesujące, a nawet oryginalne. Przykładem będą krewetki koktajlowe, ale także jakaś wykwintna sałatka lub tatar z łososia. Dobrym rozwiązaniem będzie także półmisek składający się z serów i wędlin, który będzie dostępny ogólnie dla wszystkich.

Na weselu obowiązkowo musi się pojawić zupa

Koniecznie też na ślubie lub na weselu na stole powinna się pojawić zupa. Bardzo popularny będzie krem z pomidorów, ale powszechnie też ceniona jest zupa grzybowa czy też barszcz czerwony. Popularnym ciekawym rozwiązaniem może być zupa krem z dyni i ją także może przewidywać menu dotyczące wesela.

Dlaczego jedzenie jest ważne na weselu?

Podawanie posiłków weselnych ważne jest naturalnie nie tylko i wyłącznie z uwagi na tradycje. Pamiętajmy, że w takim dniu zabawa na pewno będzie trwała wiele godzin, a więc goście muszą się dobrze pożywić, aby mieć po prostu siłę na taniec do białego rana. Dlatego kluczem do sukcesów kulinarnych będą na pewno dania główne, a to może być, chociażby filet z indyka w sosie borowikowym lub też pieczony łosoś polany koperkowym sosem. Uniwersalnym rozwiązaniem są także piersi z kurczaka nadziewane serem feta i szpinakiem. Poza tym trzeba także profesjonalnie wybrać ciasta, wina i szampany.